Kauppareissun jälkeen teki mieli jotain hyvää kahvin kaveriksi, no Omppupiirakkaa, kun jääkaapissa oli 3 isoa omenaa jemmassa.
100g voita
2 munaa
1,5dl sokeria
2 munaa
1,5dl sokeria
2 dl Virtasalmen vaaleaa jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
3 isoa omenaa
Ceylonin kanelia
hienosokeria
1) sulata voi ja anna jäähtyä
2) voitele piirakkavuoka valmiiksi
3) vaahdota munat ja sokeri
4) mittaa jauhot ja leivinjauhe (siivilän läpi) kulhoon ja sekoita
5) kuori ja lohko omenat
6) sekoita jauhot ja voisula vuorotellen varovasti muna-sokerivaahtoon
7) kaada löysähkö taikina valmiiksi voideltuun piirakkavuokaan
8) asettele omenalohkot taikinan päälle
9) ripottele vielä omenalohkojen päälle kanelia ja sokeria
Kypsennä 200 asteisessa uunissa 30-40 min
Omani oli 30 min kiertoilmauunissa, tasalämmöllä saattaa vaatia hieman pidemmän ajan.
Kerettiin sitten lähes puolet syömään, ennen kuin älysin ottaa kuvan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti