Joanna ja Lissu, pitkän linjan laihduttajat

Herkut

KUKKAKAALIPIZZAPOHJA (kopsattu netin syövereistä) 

Pohja:

350 g kukkakaalia

1 kananmuna

1 rkl mantelijauhoa (laita 2 rkl, jos haluat pohjasta rapeamman)

suolaa

1. Hienonna kukkakaali monitoimikoneessa erittäin hienoksi. Koostumuksen pitää muistuttaa couscousia.

2. Kypsennä hienonnettua kukkakaalia 3 minuuttia mikrossa. Anna kukkakaalin jäähtyä, jonka jälkeen purista siitä käsin mahdollisimman paljon nestettä pois.

3. Sekoita kukkakaali, kananmuna ja mantelijauhe keskenään. Mausta seos suolalla.

4. Levitä kukkakaaliseos leivinpaperin päälle halkaisijaltaan n. 26 sentin kokoiseksi ympyräksi. Paista pohja 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia kunnes se on kauniin kullanvärinen.

5. Lisää päälle täytteet ja uuniin takaisin n. 3 min.


ROCKY ROAD (HYMYHUULI)

olen tehnyt tälläisellä ohjeella (löytyy k-Ruoka ohjeista)

Ainekset
10 annosta

1ps(100 g)Pirkka mikropopcorneja
200gPirkka leivontamaitosuklaata
100gPirkka tummaa leivontasuklaata 55 %
25gvoita
50gK-Menu vaahtokarkkeja
1dlPirkka suolapähkinöitä

Pinnalle

50gPirkka valkoista leivontasuklaata

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Valmista popcornit mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan. (Tarvitset vain noin 1/3 popcorneista.)
Paloittele maitosuklaa ja tummasuklaa. Sulata suklaat voin kanssa miedolla lämmöllä kattilassa tai vaihtoehtoisesti mikroaaltouunissa. Nosta kattila liedeltä.
Leikkaa vaahtokarkit pienemmiksi paloiksi saksilla. Sekoita vaahtokarkit, suolapähkinät ja 1/3 popcorneista kulhossa. Sekoita joukkoon sula suklaa ja kaada seos vuokaan. Painele tasaiseksi levyksi vuoan pohjalle.
Sulata valkosuklaa mikrossa ja levitä sitä raidoiksi rockyroadin pinnalle. Koristele pinta vielä popcorneilla, vaahtokarkeilla ja suolapähkinöillä. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti ja leikkaa pizzapalojen tapaan.

Oma huomautus: Olen laittanut vielä Pirkka kuivattuja karpaloita desin tuohon "taikinaan", antaa mukavaa sitkoa ja makua. Lisäksi teen niin, että ripottelen päälle popparit ja vaahtokarkit, ja lopuksi valkoinen suklaa raitoina päälle. Olen lisäksi ostanut niitä valmiiksi "mini" kokoisia vaahtokarkkeja, helpottaa kummasti kun ei tartte alkaa saksimaan ja tahmaamaan saksia.

Ja vielä sitten se, että en ole laittanut tuota "taikinaa" mihinkään pyöreään vuokaan, vaan sellaiseen suorakaiteen muotoiseen. Kun se sitten jääkaapissa jähmettyy niin siitä on helppo leikata paloja. Tietysti tuon voisi laittaa myös sellaisiin makeisvuokiin mutta tuo levyhomma on ihan helppo ja siitä on mukava sitten veitsellä leikata palat.


VICHYVOHVELIT (JOANNA)

Kananmuna kuoreton
2kpl

Täysjyvävehnäjauho
2.5dl

Bonaqua Vichy, vadelma
3 - 3.5dl

Voi
2rkl

Ruokasuola
0.5tl

-sulata voi, sekoita, anna turvota, paista

-täytä vaikka mustikoilla ja nokareella vanillavaahtoa (valmistetra)

103kcal/100kcal


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bullat

  Nuo Bullat sitten;  15 kpl JUURI; 2,5 dl kädenlämpöistä vettä (edellisissä oli maitoa) 25 g tuorehiivaa 1 tl sokeria 1,5 dl Virtasalmen pu...