Joanna ja Lissu, pitkän linjan laihduttajat

Liharuoat

ANANAS-POSSUWOKKI (JOANNA)

400g porsaanlihasuikale
4 kpl valkosipulin kynsi
1-2 kpl punaisia chilejä (voimakkuuden ja oman maun mukaan)
230g sipuli
100g purjosipuli
300g kesäkurpitsa paloina
200g punainen paprika
200g ananas (tölkki)
1 tlk vesikastanja (225/140g Spice Up)
1 annospkt Fond "du Chef" kanafondia
0.5dl soijakastike
500g kiinankaali
herneenversoja ja tuore korianteri
0.5-1tl inkivääriä jauhettuna tai tuoretta raastettuna

suolaa, mustapippuria, curryä tai kurkumaa

- possut, curry, chili, suolaa ja inkivääri kuumalle pannulle, possu kypsäksi
- lisää viipaloitu sipuli, purjo, valkosipuli, paprika ja kurpitsa pannulle
- kun kasvikset pikkuisen pehmenneet pinnasta, lisää soija ja fondue
- heti perään ananaspalat ja vesikastanjat
- nostele jotta kaikki maustuvat ja kuumenevat
- ihan juuri ennen loppua suikaloitu kiinankaali, ei edes kokonaan kypsäksi, vain osittain
- lautaselle, päälle tuoretta korianteria ja herneenversoja, nami


BROILER-FETASALAATTI (JOANNA)

230 g paprika, punainen
20 g purjosipuli
125 g Sipuli, punasipuli
200 g porkkana
100 g kiinankaali
130 g jääsalaatti
23 g chili punainen
400 g broilerin fileesuikale
150 g Arla Apetina Feta 8%

Paahda pienessä vesitilkassa suikaleet joka maustettu oman maun mukaiseksi (curry, paprikajauhe, chilijauhe, suola, sitruunapippuri, korianteri, valkosipulijauhe).

Pilkkomista ja vähän kuorimista. Itse salaatti viimeisenä ja nostellen sekoittelu ettei salaatti vellaannu.

Annoksen kanssa 1 rkl auringonkukansiemeniä ja 2 tl paahdettua sipulirouhetta.

Sekä ehdottomasti mintulla ja sinapilla maustettu turkkilainen jogurttikastike jota laimensin kevytmaidolla, lisäksi ehkä 1 keitetty kananmuna.

63kcal/100g

BROILERGRATIINI (JOANNA)

1 kg broilerin fileesuikale, maustamaton
300g sipuli
250g Creme Bonjour cuisine fraiche Sipulisekoitus 13%
150g Emmentaljuustoraaste
450g porkkana
800g kukkakaali
250g Créme Bonjour cuisine Valkosipili ja Yrtit 13%

Paahda broilerinsuikaleet.

Mausta broilermausteella, paprikajauheella, sitruunapippurilla ja suolalla.

Lohko sipulit isoiksi lohkoiksi ja leikkaa keittämättömän kukkiksen kukinnot.

Sekoita kaalit, sipulit, porkkanat ja suikaleet + lisätty curryjauhe ja suola keskenään isossa kulhossa ja laita vuokaan.

Ripottele suolaa päälle.

Sekoita liisteri, eli creme bonjour ja juustoraaste sekä ruokakerma, ripaus suolaa ja kaada kaiken päälle.

Uuniin ja noin 200 astetta 1 tunti.

78kcal/100g


BROILERIN JAUHELIHAPIHVIT (JOANNA

1 kg broilerin jauhelihaa 3%
1.5dl korppujauho
2dl ruokakerma 15%
1dl vesi
0.5dl sitruunanmehu
2 munaa
2 tl suola

broilermaustetta, currya tai kurkumaa (currya vähemmän, kurkumaa käyttäessä taas enemmän) ja jauhettua mustapippuria, jos syöjät sietää, niin vähän cajunmaustetta, sweet chilikastiketta tai cayannepippuria

- imeytä korppujauhot nesteeseen

- lisää jauheliha

- lisää lasissa rikki sekoitetut munat

- kaikki sekaisin

- mausta (rauhallisesti, broitsun jauhis herkkä laji, menee helposti liikaa)

- taikina suht löysää, ruokalusikalla hyvälle teflonpannulle ja litistä lusikalla, ei tarvitse tuolloin rasvaa
(vinkki, itse pidän lusikkaa lasissa jossa kylmää vettä, näin taikina ei tartu ja on helppo sillä muotoilla)

- paista pieni koepala onko mausteet sopivat

- paista miedolla lämmöllä, noin 3 min per puoli, ei saa kauheasti ruskistua, silloin ei maistu niin hyvälle

- halkaise yksi, jotta näet, riittääkö hellallasi tuo aika

Persiljaa olisin laittanut jos sellaista olisi ollut. Pöytään laitoin sitruunamehupullon josta sai turauttaa vielä makua päälle. Tosi yksinkertaisia ja helppoja tehdä


BROISKUWOKKI (JEPPETTI)

Sipulia tosi paljon (olen sipulifriikki)
Paprikaa, kaikkia värejä
Kesäkurpitsaa
Broilerinsuikale naturell
Porkkanaa

Broilerin suikaleet paistoin oikeassa kookosrasvassa (siis sitä 100 %, jota saa luontaistuotekaupasta, en kaupan prosessoituja mössöjä) ja maustoin pippurilla. Suosittelen kokeilemaan tuota kookosrasvaa, jos ei ole tuttua. Se on tyydyttynyttä rasvaa, mutta sen rasvaketjut on niin lyhyet, että monet pitävät sitä kaikkein terveellisempänä rasvana paistamiseen/ruoanlaittoon. Siitä oli jopa tutkimus, että se rasva ei lihota, vaan polttaa rasvaa. Ja ei hätiä, jos kookoksesta ei tykkää. Kana ei todellakaan maistu kookokselta vaan todella paljon paremmalta vs muuhun paistoon.

Kasvikset laitoin uunivuokaan, siihen päälle, suolaa, pippuria, valkosipulijauhetta, soijaa muutama loraus ja sitten chilisekoitusta jota olen ostanut joskus Istanbulista (tekee tulista, mutta hyvää ruokaa).

Tämän jälkeen paistetut kanat vuokaan ja Turkkilaista jugurttia 500g siihen päälle sekoitettuna, jottei uunissa pala. Olisiko ollut reilun puolituntia uunissa folion alla, että porkkanatkin alkoivat olla vähän pehmenneitä.

Tein reseptin tänne ja se antoi ravintoarvoksi 50 kcal/ 100g.


CHILI CON CARNE (JOANNA)

500g jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 %
300g sipuli, keltasipuli
25g valkosipuli
250g paprika, punainen
450g kidneypapu, säilyke
1rkl maizena, tärkkelys
390g tomaattimurska - chilimaustettu
1kpl chili punainen

Valuta neste pavuista.

Kuori, pilko, paista ja lopuksi keittele kaikki tomaattimurskassa.

Mausta mustapippurirouheella, suolalla ja chilijauheella tai tuorechilillä. Säädä chili omaan suuhusi sopivaksi.

Anna muhia n. 20min.

Tarjoa täysjyväriisin, perunan tai kvinoan kanssa. Revi tuoretta korianteria annosten päälle. Ihanasti 12% tai 18% ranskankermasilmä annoksen päällä jäähdyttelee tulipaloa suussa. Noh, tulipalohan on ihan oma valinta. Mutta jos ei polttele se ei ole Chili con carnea enää.


HEDELMÄINEN KANA-PASTASALAATTI (JOANNA)

3 dl täysjyvä fusillimakaroni (keittämätön)
500g broilerin fileesuikale
n.200-250g jääsalaatti (2 pussia)
100g kurkku
125g mozzarella
125g salaattijuustokuutio
200g persikka (säilyke)
165g papaija palat (säilyke)
170g herkkusieniviipaleet (säilyke)
puolikas sitruuna

Laita mozza lautaselle odottelemaan, jolloin vähän lämmetessä valuttaa turhaa nestettä pois.
Laita pasta kiehumaan reilusti maustettuun veteen + kanaliemikuutio (esim. curry, chilijauhe, sitruunapippuri), keitä kypsäksi ja valuta huolella.
Laita tölkit + salaattijuusto valumaan.
Paahda suikaleet pannulla, jossa pieni tilkka vettä, johon sekoitettu omavalintaiset mausteet (esim. suolaa, currya tai kurkumaa, sitruuna- tai mustapippuria, kuivattua persiljaa). Laita jäähtymään.
Kuutioi kurkku ja revi salaatti, paloittele mozzarella ja persikka. Papaijakuutiot on usein niin suuria että voi puolittaa jos siltä tuntuu.
Kun broiler ja pasta ovat jäähtyneet, kaikki astiaan, rutista päälle puolikkaan sitruunan mehu ja ripottele rouhittua mustapippuria, sitten kaikki huishais ja hetkeksi viilenemään jääkaappiin.


JAMIE OLIVERIN PROTEIINISALAATTI (pienin vimppomuutoksin)

0,5 dl tavallista mustaa tai punaista kvinoaa
1/4 pienestä kurkusta
1/4 pienestä jäävuorisalaatista
puolikas pieni porkkana
puolikas omena
1 kypsä tomaatti
0,5–1 tuore punainen chili
2 tuoretta mintunoksaa
1 pieni kourallinen babypinaattia
1 limetti
1 kukkurainen rkl luonnonjogurttia
1 tl tulista chilikastiketta
150 g tähteeksi jäänyttä kypsennettyä broilerin rintafileetä, ilman nahkaa TAI lohta
puoli rasiaa vesikrassia


KAALINUUDELISALAATTI (HYMYHUULI) 

Se oli niin hyvää että mies söi loputkin elikkä ei jäänyt huomiselle vaikka tein niin ison satsin että kuvittelin sitä jäävän. Mutta niin makoisaa ja täyttävää eikä yhtään tullut edes ähky vaikka söinkin sitä paljon. Kaloreita en laskeskellut ja tämä on tehty yhdestä reseptistä sitä vähän muokkaamalla oman maun mukaan, Laitoin siihen ihan ohueksi suikaloitua varhaiskaalia reilusti (n.puolikas kokonaisesta kaalista), broilerin suikaleita (mausteet maun mukaan), hunalamelonia kuutioina, cashew pähkinöitä jotka paahdoin pannulla rapeiksi ja nuudeleita vielä kaiken lisäksi. Kastikkeen sekoitin mangososeesta, sitruunan mehusta ja tujauksesta soijaa. Aion syödä kyseistä herkkua myös ensi viikolla. Tässä siis kypsennettiin vain broilerinsuikaleet ja nuudelit sekä paahdettiin pähkinät, muuten sekoitettiin kaikki yhteen. Kaaliakaan siis ei kypsennetty. Nopeatekoista ja hyvää.


KAALI-NUUDELISALAATTI (HYMYHUULI)
150 g nuudelia
500 g melonia (hunajameloni tai cantaloupe käy parhaiten)
n. 300 g varhaiskaalia
1 dl (70g) cashewpähkinöitä
1 ruukku korianteria (itse en oikein tykkää korianterista, käytän sen tilalla esim. basilikaa tai mitä milloinkin)
1 pkt (200 g) kypsää kanafilettä (Vuolu)

mangokastike:
1 valkosipulinkynsi
1 prk (125 g) mangososetta
3 rkl rypsiöljyä
1 sitruuna
2 tl currya
1 rkl soijakastiketta
1/2 tl suolaa

Keitä ja valuta nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja kuutioi meloni. Suikaloi kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi chili ja paahda pähkinät kuivalla pannulla. Rouhi pähkinät. Silppua korianteri. Yhdistä salaattiainekset ja broileripalat kulhossa. Valmista kastike; valkosipuli kuoritaan ja puserretaan mangososeeseen. Lisätään öljy ja sitruunan mehu ja maustetaan currylla, soijalla ja suolalla ja lopuksi käännellään salaatin sekaan.


KAALIPOPROVUOKA (MUSTA VARIS)

Tein tänään kaaleista vuokaruuan ja oli niin hyvää, että päätin jakaa kanssanne. Kevyttäkin on, noin 100kcal /100 gr

eli näin:

kukkakaalia ( noin 600 gr)

parsakaalia ( noin 400 gr)

lehtikaalia ( n. 100 gr )

paprikaa, sipulia

2 prk 10% ruokakermaa, mauteista. Itse laitoin mustapippuriruokakermaa.

200 gr juustoraastetta.

40 gr savuporopaisti - viipaleita pienennettyinä


Kiehautin hetken kukka- ja parsakaalia vedessä, mutta vain hetken. Tykkään napakoista kaaleista, ei saa olla löllykypsiä. Kuullotin paprika- ja sipulisilppua pannulla.


Uunivuokaan paloitellut kaalipalat, päälle paprika-sipulisilppu, sen päälle porosilppu. Sitten ruokakerma ja juustoraaste ja uuniin 225¤


Poro on melko vähärasvaista mutta voimakkaan makuista ja suolaista. Sitä riittää siis pieni määrä pikkumurusina. Kun käytin poroa ja mustapippurikermaa, ei muuta mausteita tarvittu.


Söin tätä pääruokana enkä kaivannut mitään muuta mukaan. Hetken kyllä kävi mielessä, että uudet perunat keitettyinä olisi kiva lisä jos haluaa ruokasampaa. Lientä oli vuuassa sen verran, että kävisi kastikkeeksi perunoiden päälle.


KANA-TANKOPARSA (JOBELIX)

320g valmiista koipi-reidestä pelkkä liha, ei nahkaa (n. 2 koipea)
230g herkkusieniviipale (1 iso tlk)
3 tl rypsiöljy
150g sipuli (1 iso)
150g paprika (1 iso)
230g, 1 tlk vaalea tankoparsa
1 prk tomaattipyree 70g
200g ruokakerma 15% tai tuorejuustoa
1 kpl kanaliemikuutio
broilerimauste, paprikajauhe, sitruunapippuri, aromat

Perkaa koivet.
Valuta herkkusieniviipaleista ja tankoparsasta liemet kasariin, liota siihen kanaliemikuutio. Kiehauta.
Öljyssä käristä sieniviipaleita jonkunaikaa, lisää siihen sipuli, kuullota, ja lopuksi paprika, kuullota vielä 5 min.
Avaa pyree ja sekoita se lusikalla vähän jäähtyneeseen kanaliemeen, samoin ruokakerma.
Sitten vain kananpalat, parsat, sienet, sipuli ja paprikat kasariin.
Lopuksi mausteet, maista maku.
Anna muhia hellalla pienellä lämmöllä 30 min.
Itse teen tämän aina pataan ja laitan padan uuniin 30-40min 175 astetta.

Muusi oli suhteella:
600g porkkana
1000g peruna
1 dl keitinlientä
1 dl rasvaton maito
aromat, suola, valkopippuri (jauhettu)


KASVIKSIA JA BROILERIA TUOREJUUSTOKASTIKKEESSA (JOANNA)

400g broilerin rintafileetä tai suikaleita fileestä
2 tl oliiviöljy/pikkuisen vettä + curry, sitruunapippuri, korianterijauhe, suola, nanosti kuminaa
200g kesäkurpitsaa kuutioina/lohkoina
150g purjosipulia
120g paprikaa suikaleina
1kpl punainen chili
200g Viola 14% tuorejuusto Aurinkokuivattu tomaatti
(200g herkkusienet, tuore tai tölkki, sienien ystävälle)

- halkaise fileet pitkittäin 2 osaan
- anna niiden olla hetken aikaa (15-30 min) huoneenlämmössä
- huuhdo halkaistu purjo kunnolla ja leikkaa puolirenkaiksi
- paloittele kesäkurpitsa paloiksi ja paprika suikaleiksi
- öljy ja vesi + mausteet pannulle, kuumenna
- lisää broileripalat ja hauduta pinnat
- lisää kasvikset, (herkkusienet) ja pyörittele hetki pannulla
- lopuksi joukkoon tuorejuusto
- anna hautua n.5 minuuttia, mieluiten kannan alla ettei pääse kuivumaan
- maista mausteet, lisäile jos valjua
- syö täysjyväriisin kanssa


KESÄKURPITSA JAUHELIHAPIHVEJÄ (KOIRANPENTU)

jauhelihaa 400g
kesäkurpitsaa
sipulia
kananmuna
mausteet
vähän perunajauhoja sitomaan ( pati rkl )

raastan kesäkurpitsan ja sipulin , kaikki sekaisin ja uuniin paistumaan.


KIINALAINEN PATA (JOANNA)

possua ja kasviksia
Syödään riisin, kvinoan, ohran tms. kanssa.

400g Sianlihasuikale, marinoitu
200g Sipuli
150g Paprika punainen
250g Porkkana
800g Purjosipuli
1rkl Oliiviöljy
20g Valkosipuli (vähemmän jos ei ole suuri ystävä)
6-7dl Vesi
(170g Herkkusieni säilyke)
0.5kpl Knorr Lihaliemikuutio
1.5rkl Maizena maissitärkkelys
1.5-2rkl Soijakastike
2rkl Sitruunan mehua
vähän inkivääriä

Varsi- tai mukulaselleri ovat ihana makulisä, jos pitää.

Kuutioi, viipaloi, suikaloi kasvikset makusi mukaan. Kasvisten ei tule olla pientä tuhnua, roheita paloja. Valkosipulit voi nakkasta vaikka kokonaisina.
Sianlihasuikaleet kasariin, paistele ja mausta. Lisää lopussa kasvikset ja kuullota vähän. Jos ei mahdu pannulle tai kasariin, ensin lihat ja sitten kasvikset öljyssä.
Lisää n. puolet vedestä, liemikuutio, soijakastike (ja herkkusienet liemineen).
Kun kasvikset reilusti al dente, lisää loppu vesi johon olet sekoittanut hyvin maissijauhon ja sekoita kunnes sakenee.
Kun porkkanat lähes kypsät, mausta sitruunamehulla ja tarkista samalla maku sekä mausteet.

MARINADI BROILERILLE (6 annosta) (LISSU)

40g oliiviöljyä
2 tl Currya
2 tl suolaa
n. 1 kg Broiskun fileitä

Sekoita hetki, että suola vähän liukenee ja kierittele sitten broiskut marinadissa.
Kypsennä fileet uunissa paistopussissa 200 asteessa n. 20 min.

ravintoarvot/100g raakapainosta
kcal 137
prot. 22,1g
hh 0g
rasva 5,3g
kuitu 0g

(painohävikki on 9% valmispainosta eli siis 100g valmista broiskua = 109g raakaa)


PARSAKAALI-KANAWOKKI (JOANNA)


450g broilerin fileesuikaleita
2rkl currytahnaa + suolaa
1 parsakaali n.400g
1 paprika n. 180g
4 valkosipulinkynttä
1 chilipalko (voimakkuus syöjän mukaan)
1 pienempi paketti kananuudeleita
1 rkl öljy
1 iso punasipuli lohkoina
1 dl suolapähkinä

KASTIKE:

1 appelsiini
2rkl Touch of Taste kanafondia
2tl maizenatärkkelystä tai perunajauhoa

Sekoita kanasuikaleet kulhossa currytahnan ja suolan kanssa, anna maustua.

KASTIKE:

Purista mehu appelsiinista, sekoita joukkoon fondi sekä tärkkelys.

Leikkaa parsakaalin nuput irti varresta ja varsi pieniksi viipaleiksi.
Kuutioi paprika, viipaloi chili ja valkosipulin kynnet, lohko sipuli ronskeiksi paloiksi.
Keitä nuudeli, valuta.
Kuumenna öljy, kuumaan öljyyn kasvikset, kuullota.
Lisää broilerisekoitus ja lisää kasvisten joukkoon.
Kuumenna sekoittaen niin kauan, että kastike saostuu ja kirkastuu. (Maizenan kanssa ei tule täysin kirkasta, perunajauhon kanssa tulee).

Sekoita lopuksi joukkoon saksilla pätkitty nuudeli.
Ripottele annosten päälle vähän pähkinöitä.


POROJUURESPATA (PIKKUTIPU)

500g poron jauhelihaa
20g voita
30g rypsiöljyä
iso sipuli
3 porkkanaa
kyssäkaali
lanttu
palsternakka
4 dl lihalientä, suolaa, maustepippureita ja katajan marjoja

Paistoin ensin lihan rasvassa ja sitten hauduttelin sipulia. Kaikki loput pilkoin pieniksi kuutioiksi ja vähän niitäkin paistelin. Sitten liemi joukkoon ja uuniin hautumaan 100 asteeseen kannelliseen rautapataan.


POSSU-KASVIS-WOKKI (JOBELIX)

helppo ja nopea

200g porsaanliha suikaleita
230g herkkusieniviipaleita (iso tlk)
1 tl rypsiööljy (kylmäpuristettu)
n. 150g pun. paprika (1 kpl)
n. 240g sipuli (2 kpl)
1 rkl Sweet chili- kastike
400g 3-4 tomaattia
mustapippuri-rouhetta
suolaa

Paista kuumalla pannulla öljyssä suikaleet ja herkkusienet.
Mausta mustapippurilla ja suolalla.
Lisää paloitellut paprikat ja sipulit, kuullota niitä tovi.
Lopuksi lisää sweet chili kastike ja tomaatit.
Anna hautua n. 5-10min ja tadaa, hyvä ruoka, parempi mieli=D
Hyvää pelkälleen tai lisukkeena melkein mille vaan.
Kalorit ei päätä huimaa, 100g/n.60kcal
Valkosipulin ystävät voi lisätä 1 kynnen pilkottuna.
Possu on vieläpä ihan tuota normipossunsuikaletta, kevyt possunsuikaleilla saat vieläkin keveämpää muonasta.
Itse läsäytän kuuman Wokin päälle ruokalusikallisen kevyt pippurituorejuustoa, nam.

PUNAINEN KAALIPATA BROILERILLA (Jobelix)14 annosta
  • mausteet: curry, broilermauste, grillimauste, suola, sitruua tai mustapippurirouhe

  • keittoaika: n. tunti

Ravintosisältö / 100 g

Energia37 kcal / 100 g
Energia156 kJ / 100 g
Proteiini2,9 g / 100 g
Hiilihydraatti3 g / 100 g
Rasva1,2 g / 100 g
Alkoholi0 g / 100 g
Sokeri2,8 g / 100 g
Suola0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös100 %

QUINOA-LIHAPULLAT (LISSU)

1dl huuhdottua Quinoaa
2tl psylliumia
2dl vettä
1,5tl suolaa
4 tl paprikajauhetta
1 rkl sipulijauhetta
2 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl cayenne pippuria
0,5 tl rouhittua mustapippuria
kourallinen kuivattua nokkosta
kourallinen kuivattua persijaa
kourallinen kuivattua basilicaa
kourallinen pizzamaustetta (Tää meni vahingossa, mut hyvää tuli silti)
3 munaa
750 g sika-nauta jauhelihaa
2 prk Combino Tomato Sauce for Lasagne

Quinoa & psyllium kulhoon ja vesi päälle, sekoita ja anna turvota sillä aikaa kun heittelet mausteet sekaan. Päällimmäiseksi munat, sekoita hyvin, vaikka kierrevatkaimella. Lopuksi jauheliha.
Pyörittele pikkuisiksi palloiksi uunipellille ja kypsennä 225 astetta n. 20 min.
Kippaa sitten kattilaan ja perään tomaattikastikkeet.
Huuhtele purkit vielä vedellä ja lisää vettä jos näyttää liian tuhdilta. Hauduta miedolla lämmöllä n. 30 min. Hauduttamisen aikana pullat vielä imevät nestettä, joten lisää tarvittaessa vettä hauduttamisen aikana.

Me syötiin keitettyjen perunoiden kanssa.

Eikä muuten sisällä lisäaineitakaan kunhan katsoo, että mausteissa ei ole mitään arominvahventeita tai muuta ylimääräistä.


TÄYTETYT HERKKUSIENET chili-jauheliha (JOANNA)

1000 g Jumbo herkkusieniä
90 g paprika
145 g sipuli
70 g parsakaali
40 g valkosipuli
2 rkl oliiviöljy
2 rkl soijakastike
25 g chili punainen
400 g naudan paistijauheliha
200 g kermaviili 10%

Pilko kasvikset ja herkkusienien jalat. Kuullota öljyssä pannulla pienellä lämmöllä. Lisää soija, suolaa ja mustapippuria. Nosta lämpöä, lisää jauheliha. Mausta jauheliha kuten edellä + paprikajauhe ja chilijauhe, (oregano). Kun liha kypsä, lisää lopuksi kermaviili tai kevyt tuorejuusto. Täytä sienet.

Uuni 200 ja 15-20min

71kcal/100g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bullat

  Nuo Bullat sitten;  JUURI; 2,5 dl kädenlämpöistä vettä (edellisissä oli maitoa) 25 g tuorehiivaa 1 tl sokeria 1,5 dl Virtasalmen pullajauh...