Joanna ja Lissu, pitkän linjan laihduttajat

Aamiaiset

TSEMPPIRINKI ON NYKYÄÄN FACEBOOKISSA,
etsi sieltä Tsemppirinki 

AAMIAISMUNAKAS kahdelle, tomaatti-sipuli-rakuuna (JOANNA)

4 munaa
2 pientä tai
1 iso sipuli
2 pientä tai
1 iso tomaatti
1tl rypsiöljy
2tl pippurituorejuusto Creme Bonjour

Lohko sipulit ja tomaatit.

Sekoita munat, joiden joukkoon paprikajauhetta, mustapippuria, suolaa ja ripaus kuivattua rakuunaa. Rakuuna on voimakas mauste, joten ei parane hölvätä.

Rypsiöljy pannulle, ruskista pienesti sipulilohkot. Kun valmiita levittele lohkot tasaisesti pannulle ja tökkää tasaisesti sipulien joukkoon tomaattilohkot. Silleen että sinulla on pannullinen sopivassa sekamelskassa tomaatteja ja sipuleita.

Pienennä levy 1:lle ja kananmunaseos päälle. Kansi.

Valmis, kun on hyytynyt kokonaan ja kohoillut.

Toiselle puolikkaalle jaettuna 4 nökeröön tuorejuustokököt ja toinen puolikas taittaapläsäytetään päälle. Kurkkua lautaselle kaveriksi raikastukseksi. Mamma mia minä tykkään.



AAMIAISMUNAKAS; KAALI-TOMAATTI-KINKKU (JOANNA)

1 iso tomaatti
250g silputtu valkokaali
2 tl oliiviöljy
4 kanamunaa
60g väh.rasv. palvikinkku kuutioina
100g raejuusto
n. 2rkl sitruunanmehu

Kuullota ensin kaalisilppu öljyssä ja mausta suolalla ja chilijauheella tai cajunmausteella.
Lisää tomaatti palaset.
Vatkaa munat, lisää 4 rkl vettä (joka haihtuu kypsentäessä) ja mustapippurirouhetta, paprikajauhetta, suolaa.
Kumoa pannulle, lisää kinkku ja tee siitä kokkelia. (100g tonnikalaa niin smat kalorit).
Kun kaikki nesteet haihtuneet,päälle raejuusto ja kansi päälle että raejuusto lämpiää.
Lautaselle ja sitruunanmehua päälle. Aijjai että on hyvää. Siitä riittä aamuksi ja siihen kun tulee kotiin ja vaikka annos miehellekkin.
Vaikka ihan vihreää salaattia viereen.

kinkulla 100g/79kcal
tonnolla 100g/80kcal

KASVISMUNAKAS (Jobelix)(tomaatti, herkkusieni, sipuli) 2 annosta

  • vesi oli herkkusienien valutettua nestettä

  • mausteet: mustapippurirouhe ja suola, pinnalle tuoretta basilikaa


Ravintosisältö / 100 g
Energia66 kcal / 100 g
Energia276 kJ / 100 g
Proteiini5,1 g / 100 g
Hiilihydraatti1,9 g / 100 g
Rasva4 g / 100 g
Alkoholi0 g / 100 g
Sokeri1,8 g / 100 g
Suola0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös100 %

HELPOSTI SULAVA, GLUT JA LAKT (CLAUDIA VIGIER, Kotilääkärilehdestä)

aamiainen, josta saa hyvän startin päivään:
1 banaani
1 tl kasviöljyä (pellava tai hamppu)
1 tl auringonkukan siemeniä
1 tl seesaminsiemeniä
1 tl kurpitsansiemeniä
1 tl manteleita
1 tl saksanpähkinöitä
1 sitruuna
1 kiivi, omena, persikka tai päärynä (EI appelsiini, vesimeloni eikä kuivattuja hedelmiä)

Murskaa banaani ja lisää joukkoon sitruunanmehu sekä öljy ja sekoita hyvin.
Lisää seokseen siemenet, mantelit, pähkinät ja valitsemasi hedelmä paloiteltuna.
Jos kärsit hauraista kynsistä, voit lisätä joukkoon ruokalusikallisen tummaa eli kokojyvähirssijauhoa.
Suosi mieluiten luomutuotteita.

RUISJAUHOPUURO (VENNA)

Siinä on yllättävän vähän kaloreita. Jos lautaselle sitten syödessä lisää voita nokareen, niin siitä näyttää tulevan kaloreita suunnilleen yhtä paljon kuin puurosta. Teen puuron netin ohjeella: Jos joku miettii ohjetta niin tarkentaen: Haudekattilaan 7,5 dl vettä, haudeosaan 1 litra vettä + 2 tl suolaa. Kun vesi kiehuu haudekattilassa, niin vispataan sihdin kautta ruisjauhot(3dl) sekaan. Kansi kiinni ja levy niin isolle, että vesi kiehuu. Yleensä levyn lukema 1 - 2 riittää. Hämmennetään aina silloin tällöin. Ehkä noin 10 min välein. Ei ole niin tarkkaa. Keitetään,siis tavallaan haudutetaan, noin 1h 10 min. Nautitaan. Parasta juuri voin kanssa, valitettavasti. Hyvää myös seuraavana päivänä. Ei kun mikroon vaan lämpenemään.
Toki sen voi tehdä tavallisessa kattilassakin. Tuolloin valitsen isomman kattilan. Hyödynnän jauhopussin ohjetta. Laitan kyllä enemmän suolaa. Puuroa pitää hämmentää melko tiheästi. Jos näyttää tulevaan liian paksua, niin ei kun vettä sekaan. Aluksi puuro voi näyttää paksulta, mutta jostain syystä se usein ohenee keitettäessä. Siten on tietysti mm. ruismustikkkapuuro jne...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

5.4.2025 Kerpuleen lonkka!

Tsekkailin viestejä taaksepäin ja huomasin, etten olekaan 22.10. jälkeen kirjoitellut lonkasta mitään. Lisäilin niitä nyt tuonne väleihin. V...