AURALLA MAUSTETTU BROILERKEITTO (JOBELIX)
400g lanttu
180g selleri
230g palsternakka
320g sipuli
150g purjosipuli
650g parsakaali
650g porkkana
170g varsiselleri
240g paprika
1 kg peruna
2 l vesi
2 kpl kanaliemikuutio
700g broilerinkoiven lihaa (ei nahkaa) tai broilerin filesuikale
200g sulatejuusto 9-10%
2.5dl maustettu ruokakerma "aura"
40g auramuru
mausteet: broilermauste, sitruunapippuri, paprikajauhe
Jos teet keiton koivista, valmista koivet uunissa vaikka jo edellisenä päivänä, perkaa koivista pelkkä liha.
Fileestä valmistettaessa aloita paistamalla suikaleet, mausta broilermausteella , paprikajauheella sekä sitruunapippurilla.
Vesi kattilaan jonne liemikuutiot.
Aloita pilkkominen lantusta, jonka lisäät ensimmäisenä kiehuvaan veteen.
Sitten pilkotut porkkana, selleri, palsternakka, kukkakaali tai parsakaali (jos käytät pakasteita lisää vasta n. 15 min ennen keiton valmistumista).
Seuraavaksi pilkotut peruna, sipuli, purjo, varsiselleri ja paprika.
Anna kiehua miedolla lämmöllän. 10 min.
Lisää broilerinliha, sulatejuusto, ruokakerma sekä auramuru.
Mausta broilermausteella, sitruunapippurilla ja paprikajauheella, maistele maku.
Kiehauta miedolla lämmöllä 5 min ja bon apetit.
AURA-PÄÄRYNÄKEITTO (JOANNA)
(Ikinä en ole kuullutkaan, siksi laitan tänne meille kokeiltavaksi kun sain tällaiseen reseptiin tuossa juuri törmätä. Ei kun kokeiluun vain.)
Aura-päärynäkeitto
3 rkl margariinia
4-5 rkl jauhoja
1 sipuli
8dl kanaliemi
paketti Aurajuustoa muruina
2dl ruokakermaa
mustapippuria, (suolaa)
3 päärynää (erittäin kypsä tai tölkki)
Sulata margariini.
Lisää jauhot ja sekoita hyvin.
Lisää sipulisilppu ja sitten neste vähitellen hyvin sekoittaen.Anna kiehua viitisen minuuttia.
Lisää juusto ja kerma, mausta.
Lopuksi lisää päärynät (kuorittuina), jos tuoreista teet. Sen jälkeen riittää pelkkä kuumennus/kiehautus.
Annosten päälle ihan inanen Auramurua.
Valmis!
BATAATTI-CHILI-KOOKOSSOSEKEITTO (JOBELIX)
450 g bataatti
300 g porkkana
200 g sipuli
200 g peruna
1,5 kanaliemikuutio tai kasvis-
10 dl vesi
400 g Kookosmaito
Keitä, soseuta, mausta. Mausteet: chilijauhe tai tuore, (suola), inkiväärijauhe tai pätkä tuoretta, mustapippurijauhe, viimeisenä kuivattu persilja ja kookosmaito soseutettuun keittoon, lyhyt kiehautus.
54kcal/100g
BATAATTI-KOOKOSKEITTO (LASSE NORRES)
1 pkt (400 g) bataattisosetta
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
1/1 tlk (á 400 ml) kookosmaitoa
1/2 rkl limetinmehua
1 tl limetin raastettua kuorta
1 tl sambal oelek-chilitahnaa
ripaus mustapippuria
ripaus valkopippuria
Pinnalle:
1tlk (200 g) raejuustoa
1/2 dl hienonnettua persiljaa (tuoretta ruukkupersiljaa)
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1. Laita bataattisose ja tomaattimurska kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
2. Sekoita kookosmaito tasaiseksi lusikalla ja kaada kattilaan.
3. Mausta limetinmehulla ja -kuorella, chilitahnalla ja pippurilla.
3. Sekoita raejuusto, persilja ja auringonkukansiemenet keskenään.
Tarjoile keitto maustetun raejuuston kanssa.
Bataattia 600 g
kesäkurpitsa 100 g
porkkana 140 g
kukkakaalia 140 g
sipulia 80 g
vettä 6 dl
ruokakerma 5 % 2,5 dl
suolaa 0,5 tl
persilja+basilika+ ruohosipulia kourallinen
Tuli tosi hyvänmakuista, jos haluaa löysempää laita enemmän vettä.
BORSCH-KEITTO (JOANNA)
500 g punajuuri
400 g valkokaali, keräkaali
200 g porkkana
200 g sipuli
1,1 l vesi
2 kasvisliemikuutio
10 g punaviinietikka
1 rkl hunaja
Vesi ja kasvisliemikuutiot kiehumaan, lisää maustepippureita 6 kpl, mustapippurirouhetta, 2 laakerinlehteä. Kiehuvaan veteen pilkotut kasvikset. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla itsekseen pienellä lämmöllä n. 1 tunti.
Mausta keitto lopuksi etikalla (esim. punaviinietikka), hunajalla, (suolalla).
Syödään turkkilaisen jogurttisilmän kanssa.
23kcal/100g
BROILERKEITTO (JOANNA)
noin 8dl vesi
1 kpl kanaliemikuutio
200g lanttu
250g porkkana
200g kukkakaali
100g mukulaselleri
80g purjosipuli
350g broiler (itselläni oli valmis grillibroiler josta perkasin ilman nahkaa)
270g valkoinen tankoparsatölkki liemineen
60g koskenlaskija voimakas
2 dl ruokakerma 10%
mausteet:
1 tl sitruunapippuri
1/2-1 tl suola
1 tl curryjauhe
1 tl persilja (kuivattu)
Maustettuun veteen (kuutio, curry, suola, persilja ja sitruunapippuri)kasvikset tuossa järjestyksessä kuin ovat reseptissä.
Helposti ja nopsaan oikoo vastaavilla pakasteilla, itse kuutioin tuoreina kaikki.
Keittoaika sen mukaan onko käyttänyt kumpia, mutta niin että lähes kypsiä ovat.
Lisää broitsut ja tankoparsa. Jos käyttää esim fileesuikaleita niin paistettuna.
Sulata joukkoon koskenlaskija.
Lopuksi ruokakerma ja pieni kiehautus.
Valmis.
Ihanan pehmeää ja herrrkullista.
BROILER-KUKKAKAALIKEITTO (SOHVIS/HYMYHUULI).
Tähän sain aikoinaan idean SOHVIKSEN vinkistä, nyt en enää muista mitä siinä sitten oli mutta itse tykkään tälläisestä:
1(150 g)sipuli
500 g kukkakaalia
450g broilerin fileesuikaleita, maustamaton
1rkl öljyä
n. 1/2tlsuolaa
ripaus mustapippuria
1-2 rkl vihreää currytahnaa
1l vettä
1 kanaliemikuutio
2(200 g) porkkanaa
1prk Valion kermainen kookos-ruokakermaa (10%), 1 rkl limetin tai sitruunan mehua
Vesi kattilaan, suola ja kanaliemikuutio sekaan, sitten kuutioitu sipuli, kukkakaalinnuput (pienehköt palat), porkkanakiekot kiehumaan. Sillä aikaa ruskistetaan broilerinsuikaleet ja lisätään keittoon. Sitruunan tai limetin mehua ja currytahna perään. Kun vihannekset on kypsiä lopuksi ruokakerma ja annetaan kuumentua. Muitakin mausteita voi oman mielen mukaan laittaa. Tässä variaatiossa kaloreita n. 50/100
HERNEKEITTO (JOANNA)
500 g herne,kuivattu
2,5kg vesi
350 g sipuli
500 g porkkana
600 g naudan paistijauheliha 7%
250 g leppäsavukinkku
2 lihaliemikuutio
Huuhtele herneet ja laita likoamaan kylmään veteen yöksi. Valuta vesi pois ja ota uusi vesi 2. 5 litraa (vähän päälle koska sitä haihtuu).
Keitä herneitä 1,5 tuntia lihaliemikuutiolla, meiramilla ja suolalla maustetussa vedessä ja lisää sen jälkeen pienitty porkkana ja sipulit.
Paahda ja mausta kunnolla jauheliha, lisää joukkoon, samoin kinkkusuikaleet. Muhita 1/2 tuntia ja valmis.
62kcal/100g
ITÄMANEN KOOKOS-CURRY-KANAKEITTO (JOANNA)
Vesi1500g
Chili, tuore 30g
Knorr Kanaliemikuutio 2kpl
Valkosipuli 50g
Inkivääri, tuore, silpottu 10g
Soijakastike 2rkl
Spice Up Thai kalakastike 3rkl
Currytahna punainen 70g
Fariinisokeri 0.5rkl
Porkkana 270g
Sipuli 200g
Herkkusieni säilyke 170g
Perhetilan Naturell Broilerin Fileesuikale 450g
Itämaiset wok-vihannekset 900g
Kookosmaito 400g
Oliiviöljy 4tl
Valmistusohje
Liemi:
vesi, soija, kalakastike, pilkottu valkosipuli, raastettu inkivääri (kantsii tehdä jäisenä), 8 kaffirlimetinlehteä, 2 tuoretta chiliä viipaleina (maun mukaan), punainen currytahna, korianterijauhetta ja fariinisokeri. Keitä 10min. (Nuo mitat soija- ja kalakastikkeeseessa on ihan veikattuja, koska lisäilen niitä pitkin keittoaikaa maun mukaan).
Sillä välin kuori porkkanat ja sipulit, paloiksi.
Paahda broilerin fileesuikaleet oliiviöljyssä, mausta currylla, sitruunapippurilla ja soijakastikkeella. Lisää 0.5dl vettä (ei mitenkään pakollista, teen itse näin että mauste levittyy tasaisesti joka suikaleeseen).
Lisää kattilaan herkkusienet, itämaiset kasvikset ja kookosmaito, kiehauta.
Viimeisenä broilersuikaleet, pieni kiehautus.
Maistele vielä maku.
JAUHELIHAKEITTO gluteeniton (LISSU) :
vettä (en mitannut)
600g Peruna-juuressoitus Apetit
360g Suikalejuures Apetit
Edellä olevat kattilaan kiehumaan
10 g voita ruskistamiseen
400g Atrian kevyt jauheliha voissa ruskistettuna
1 tl suolaa
0,5 tl pippurisekoitusta
(mausteet heitin pannulle jauhelihan sekaan)
sitten vaan jauhelihat kattilaan ja maistelemaan
lisää suolaa jos siltä tuntuu
Oli ihan namia ja sisältö seuraavanlainen:
63kcal/100g
prot 4,4
Hh 4,3
rasva 3g
JOULUOMENAN TYTTÄREN KALATON (KALA)KEITTO (VEGE)
6-8 porkkanaa
8 perunaa
1-1,5l vettä (aloitetaan litralla, lisätään jos tarvitsee, riippuu vähän perunoiden ja porkkanoiden koosta)
1-2 laakerinlehteä
6-8 maustepippuria
kylmäsavun makuista tofua, Jalotofu 300g, yksi paketti riittää
kaksi kasvisliemikuutiota
purkki kauraruokakermaa
ruukullinen tilliä
Järjestys: vesi, laakerinlehdet ja pippurit, porkkanat kiekkoina. Annetaan kiehua ja sitten perunat kuutioina ja kohta perään tofu pieninä kuutioina. Kasviliemikuutiot. Kun perunat ja porkkanat kypsiä, virta pois liedeltä. Lisätään kauraruokakerma ja tilli. Ja tietysti maun mukaan suolaa. Itse laitoin eilen 0,5 tl. Pitäisikin syöttää tämä resepti tänne niin näkisi paljonko on kaloreita. Tein tätä eilen ja sukulainen, joka on vannoutunut lihansyöjä-sekasyöjä, oli ihastuksissaan miten pehmeän makuinen ja herkullinen keitto oli, että ai mitäs tässä onkaan?
JUOTAVA KUKKAKAALISOSEKEITTO (lämmin kuppi) (JOANNA)
Kukkakaali
1800g
Vesi
24dl
Kanaliemikuutio
33g
Koskenlaskija sulatejuusto, ruohosipuli-sipuli
1pkt (250g)
- mausteet: mustapippurirouhe tai -jauhe, suola, kuivattu persilja
- mukava ottaa esim töihin retkipulloon mukaan ja kuumentaa mikrossa mukiin kaadettuna
26kcal/100g
JUURESSOSEKEITTO (JOANNA)
13dl vesi
2kpl kanaliemikuutio
500g lanttu
700g porkkana
350g peruna
200g sipuli
100g purjosipuli
125g varsiselleri
125g Koskenlaskija
-jauhettu mustapippuri, 1tlsuola, kuivattu persilja, inkiväärijauhe 1 maustemitta
KANAKEITTO (PURPPURA)
3 rkl rypsiöljyä
n. 1 tl paprikajauhetta
n. 1 tl curryjauhetta
ripaus chilijauhetta
450 g broilerin fileesuikaleita, naturell
150 g kiinankaalia
12 dl vettä
60 g Myllyn paras keltainen sydänmakaronia
50 g Koskenlaskija paprika-sulatejuustoa
2 pussia suikalejuureksia
0.5 tl merisuolaa/ruokasuolaa
rouhittua mustapippuria
Mittaa kattilaan rypsiöljy ja kuumenna hetki. Lisää mausteet (oman mielen mukaan paprikajauhetta, currya jne.). Lisää broilerisuikaleet ja paista hetki. Lisää suikaloitu kiinankaali ja kaada päälle kiehuva vesi.
Kuumenna kiehuvaksi ja lisää makaronit. Anna kiehua 3-4 minuuttia ja lisää joukkoon sulatejuusto nokareina ja viimeiseksi pakastejuures-suikaleet. Keitä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
KANAKEITTO (JOANNA)
20dl vesi
3kpl kanaliemikuutio
290g sipuli
560g porkkana
70g varsiselleri
200g paprika
340g herkkusieni (säilyke)
40g valkosipuli
450g keittojuures (pakaste)
800g broilerin jauheliha
1tl voi
200g valkosipulituorejuusto (normirasvainen)
2dl ruokakerma 15%
1kpl tuore punainen chili
mausteet: sitruunapippuri, curry, kuivattu persilja, korianterijauhe, cayannepippuri, broilermauste ja suola
Vettä menee alkuun enemmän, koska sitä haihtuu + lisään ylimääräisenä myös herkkusienten liemen, mutta nuo otin laskennassa mukaan.
Kuori sipulit ja halkaise kahtia.
Kiehauta kanaliemi vedestä ja kuutioista, lisää sipulit.
Kuori porkkanat ja valkosipulit, pilko ne sekä varsiselleri (lehtiselleri).
Paistele liha voissa + tilkassa vettä, mausta kunnolla.
Sipulien joukkoon porkkanat, selleri, valkosipuli ja jauheliha.
Tässä välin pese ja paloittele paprika.
Loppuvaiheessa kun porkkanat ovat liki kypsiä (n. 5min koosta riippuen) lisää kaikki loput eli herkkusienet, paprika, keittojuurekset, tuorejuusto ja ruokakerma sekä chiliä oman maun mukaan..
Anna porista hiljaisella lämmöllä, älä päästä kiehumaan hulluksi.
(voisi kutsua myös parantavaksi keitoksi, ilman tutkimustuloksia )
Valmis kun on porissut keittovihannesten ajan eli noin 7 min.
Järkky hyvää ja kaloreita sain aikaiseksi laskuissani 47kcal/100g
KANANUUDELIKEITTO (BELLE)
Annoksia: 6 kpl
Energiapitoisuus: 288kcal/annos
Annoksen paino: 384 g
Ainekset
Vesi, vesijohtovesi 1100 g
Porkkana 240 g
Kiinankaali 168 g
Kukkakaali 170 g
Pehmeän Pippurinen Broilerin Fileesuikale 300 g
kokojyvänuudeli 300 g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 1 tl
Auringonkukkaöljy 1 rkl
Maustepippuri 1 tl
Ohje: Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sillä aikaa pilko kasvikset pieneksi. Lisää kiehuvaan veteen, ensin porkkanat ja sitten Kiinankaali ja kukkakaali. Lisää suola ja maustepippuri.
Ota paistinpannu ja lisää siihen öljy (itselläni oli tuota auringonkukkaöljyä). Lisää broilerinsuikaleet ja paista kypsäksi käännellen välillä.
Lisää keittoon nuudelit ja paistetut suikaleet. Anna kiehua vielä 2-3 min.
Mun mielestä ainakin onnistui ja tuli hyvää
Jälkeen päin tuli mieleeni, että olisi pitänyt laittaa enemmän vettä keittoon, jotta sitä voisi oikeasti kutsua keitoksi
Nyt se on lähinnä pata. Kalorimäärähän siinä sitten muuttuu pienemmäksi kun lisää siihen vettä. (itse ainakin laitan ensikerralla)
KASVISTOMAATTIKEITTO (TUULIVIIRI)
1 prk tomaattimurskasäilykettä
0,5 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutio tai 1-2 tl kasvisliemijauhetta
2 porkkanaa
1 sipuli tai pala purjoa
pala lanttua tai kaalia
4-6 maustepippuria
- persiljasilppua koristeeksi
Pese ja kuori kasvikset, kuutioi lanttu, porkkanat ja pilko kaali ja sipuli.
Kypsennä kasvikset pehmeiksi liemikuutiolla ja pippureilla maustetussa vedessä. Halutessasi voit soseuttaa keiton sauvasekoittimella. Lisää tomaattimurska ja tarkista maku, koristele persiljalla. Todella hyvä ja maukas keitto, halutessasi voit lisätä valkosipulin kynsiä tai kukkakaalinuppuja tai parsakaalta. Mielikuvitusta kehiin.
KATKARAPUKEITTO (JOANNA)
325 g lanttu
215 g juuriselleri
440 g porkkana
800 g vesi
2 kalaliemikuutio
85 g tomaattipyree
4 valkosipuli (16 g)
125 g Koskenlaskija, voimakas sulatejuusto
450 g katkaravut, pakaste
250 g Crea ruokakerma, kolme juustoa 10%
Keitä kuutiolla maustetussa vedessä kasvikset ja valkosipulit kypsiksi. Mausta tillillä ja sitruunapippurilla, (suola), sekä tomaattipyreellä.
Sulata joukkoon sulatejuusto. Soseuta sauvasekottimella.
Viimeisenä ruokakerma ja katkikset. Pieni ja hellä kiehautus.
56kcal/100g
KATKISKEITTO (JOANNA)
10 dl vesi
2kpl kanaliemikuutio
3 rkl soijakastiketta
150g sipuli
1 pieni kesäkurpitsa
1 punainen paprika
1 limetin mehu
1 punainen chili
pala tuoretta inkivääriä
4 kynttä valkosipulia
45 g Mama kananuudeleita (kuiva paino)
väh. 1 pussi (à350 g) katkarapuja (pakaste)
400g kookosmaitoa
tai
4dl paseerattua tomaattia ja
2rkl tomaatti pyree ja
2dl ruokakerma 15%
mausteet: basilika, mustapippurirouhe, tuore korianteri lautaselle keiton päälle, (suola)
1. pilko kaikki kasvikset (paprika, kesäkurpitsa, sipuli, valkosipuli ja chili)
2. raasta inkivääriä omaan makuun sopivasti
3. kiehauta vesi jossa kanaliemikuutiot
4. lisää kaikki kasvikset + inkivääriraaste
5. kiehauta
6. joukkoon limetin mehu, soijakastike, kuivattu basilika, mustapippurirouhe ja murenna nuudelia käsin pienemmiksi pätkiksi kattilan päällä (viimeisin vain keventäjän tehtävä
7. viimeisenä kookosmaito ja katkat, ihan muutaman minuutin kiehautus (pitkään keittämällä katkoista tulee sitkeitä)
8. maista maku/mausteet -> lautaselle ja päälle tuoretta korianteria
KERMAINEN SAVULOHIKEITTO eli taistelusoppa (JOBELIX)
1 kg lohifile (nahaton, ruodoton)
600 g lanttu
700 g porkkana
170 g juuriselleri
200 g palsternakka
250 g parsakaali
250 g kukkakaali
700 g peruna
100 g varsiselleri
200 g sipuli
150 g purjosipuli
2 l vesi
2 kpl kalaliemikuutio
2.5 dl maustettu ruokakerma "Kippari"
200 g sulatejuusto 9-10%
mausteet: kalamauste, merisuola, sitruunapippuri, tilli
Valmistetaan kuin edellinenkin keitto aloittaen pilkkomisesta ja lantun keitosta kalaliemikuutioilla maustetussa vedessä, joukkoon loputkin vihannekset. Saa kiehua tasaisesti n.40 min.
Lopuksi lisää sulatejuusto, maustettu ruokakerma, kuutioitu lohi, kiehauta miedolla lämmöllä n. 10 min. ja mausta, maistele maku.
Lohikeitossa 58kcal/100g
Kanakeitossa 45kcal/100g
LINSSI-KOOKOSKEITTO (OMPPO)
lämmittävä (tulinen)
Ainekset ja valmistelut:
porkkanaa 2-3
sipulia 1-2
(varsiselleriä maun mukaan, sopi hyvin, laitoin yhden varren)
valkosipulia 2-3 kynttä
lime, kuori ja mehu
inkivääriä 1 rkl raasteena
pari perunaa
1 rkl fariinisokeria
1 rkl (tai vajaa 1 rkl) sambal oelek -chilitahnaa
1 kasvisliemikuutio
5 dl vettä
150 g kuivia punaisia linssejä (huuhdeltava)
tölkki kookosmaitoa
(tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria tarjoiluun)
Pilko porkkanat, sipulit, perunat valkosipuli. Raasta tuoretta inkivääriä. Raasta yhden limen kuori ja purista kuoritusta limestä mehu.
Tilkka öljyä kattilan pohjalle. Kuullota hetki sipulia. Lisää sitten porkkanakiekot, inkivääri- ja limeraasteet, valkosipuli, ruokalusikallinen fariinisokeria ja chilitahna, kuullota pieni hetki ja lisää sitten vesi ja kasvisliemikuutio sekä perunat ja huuhdellut linssit. Anna kiehua hetki ja lisää tölkki kookosmaitoa. Lisää tarvittaessa vettä.
Anna kiehua vähintään 20 min että linssit ovat kypsiä. Itse keitin reilut puoli tuntia. Soseuta. Koristele tuoreella lehtipersiljalla tai korianterilla ja nauti.
Kävin laskemassa kalorit: 111/100g.
MINESTRONEKEITTO (JOBELIX)
17dl Vesi, vesijohtovesi
1.5kpl Lihaliemikuutio
140g Tomaattisose, tomaattipyree
3dl Torino Kahden Värin Täysjyväpenne
1tl Oregano, kuivattu
2kynttä Valkosipulia
0.25tl Mustapippuri
2 pss Keittojuurekset (200g/pss)
400g Ylikypsä Saunapalvikinkku
1pss kukkavihannekset (300g/pss)
-lisää maun mukaan cayannepippuria ja (Aromat-suolaa, jos tarve)
- vesi kiehumaan, joukkoon kuutio, pilkottu valkosipuli ja tomaattipyre
- lisää kiehuvaan veteen pasta, anna kiehua n. 8min.
- lisää kattilaan jäiset pakastevihannekset ja anna kiehua muutama minuutti
- suikaloi kinkku ja lisää keittoon, myös oregano ja mustapippuri
- anna hautua pari minuuttia ja valmista
- tarjoile tuorejuustosilmän kanssa
41kcal/100g
PALSTERNAKKAKEITTO (PURPPURA)
300 g palsternakkaa
300 g porkkanaa
100 g juuriselleriä
200 g purjosipulia
6 tl rypsiöljyä
10 dl vettä
1 kpl laakerinlehti
0.5 tl ruokasuolaa
0.5 tl timjamia
0.5 tl mustapippuria (rouhittuna)
250 g Koskenlaskija-sulatejuustoa
Valmistusohje
Kuori ja raasta juurekset monitoimikoneella karkeaksi raasteeksi tai leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Hienonna purjo. Kuullota kasviksia öljyssä noin viisi minuuttia.
Lisää vesi ja mausteet. Keitä kasviksia kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Älä kaada vettä pois. Poista laakerinlehti ja soseuta kasvikset sauvasekottimella. Lisää joukkoon paloiteltu juusto. Kuumenna keittoa, kunnes juusto sulaa.
Samasta keitosta saa kätevästi savuporokeiton, kun suikaloi lopuksi mukaan paketillisen poron kylmäsavupaistia (100 g), ja lämmittää vielä hetken.
(57 kcal/100g)
PARSAKAALISOSEKEITTO (JOANNA)
500g parsakaali
150g purjosipuli
150g sipuli
2 kynttä valkosipulia
1 iso jauhoinen peruna
6 dl vesi
1 kanaliemikuutio
100g voimakas Koskenlaskija
mausteina ollut mustapippurirouhe, suolaa
Keitä pehmeiksi, lisää sulatejuusto, surrur ja mausta.
Jos sopppa on miellyttävän sakeaa edellisellä, mutta ilman sulatejuustoa, niin mikä antaakaan mahtavamman maun kuin kökkö Auraa.
PARSAKAALISOSEKEITTO (JOBELIX) (minusta paras)
500g parsakaali
200g purjosipuli
150g sipuli
300g peruna
7 dl vesi
200g sulatejuusto
1 kasvisliemikuutio
1/2- 1 kanaliemikuutio
mustapippuri, valkosipulijauhe, (suola)
Pilko, keitä, soseuta
Kuuman keiton keskelle lautaselle tuorejuustosilmä. NAM
Jos käytät keittoon Koskenlaskijapaketin sulatejuustoa (250g) 56kcal/100g
Jos taas käytät vähärasvaista sulatejuustoa 9-12% (250g) 44kcal/100g
PARSAKAALISOSEKEITTO JUUSTOINEN (JOANNA)
Sipuli 190g
Parsakaali brokkoli 800g
Purjosipuli 190g
Vesi 12dl
Knorr Kanaliemikuutio 2 kpl
Koskenlaskija voimakas sulatejuusto 250g
- mausteet: jauhettu mustapippuri
- 41kcal/ 100g
Vaihtelua eri makuisista tuorejuustoista, esim valkosipuli ja ruohosipuli sopivat hyvin.
Jos ei ole juustonystävä niin tilalle voi laittaa vaikkapa 2dl ruokakerma 15% jolloin kaloritkin ovat vielä pienemmät.
PORKKANASOSEKEITTO (JOANNA)
1500g porkkana
325g peruna, kuorittu
250g sipuli
18dl vesi (laitan enemmän, koska haihtuu keitettäessä)
2kpl kanaliemikuutio
125g Koskenlaskija sulatejuusto (voimakas)
näillä 29kcal/100g,
Koskenlaskijaa 250g, (koko paketti), 36kcal/100g
-mausteet: suola 1-2tl, kuivattu persilja tai rakuuna 1tl, cyrry 0.5tl (maun mukaan), valkopippuri 0.5tl (oman maun mukaan)
(tuunasin toisella kerralla jälleen vähän, lisäsin 5 kynttä valkosipulia, 1 laakerinlehden ja 5 maustepippuria jotka ongin pois ennen soseutusta)
Ihanaa hörppiä lämminkuppi-tyyppisesti kuumaa keittoa.
Proteiinia saa lisäämällä broilersuikaleita tai br. tai naudanpaistijauhelihaa, savukinkkua, (vaikka saksia kinkkuleikkelettä), savulohta, murustaa fetaa...
PUNAJUURI-BROILERKEITTO (JOANNA)
1,3 kg Punajuuri
700 g Valkokaali, keräkaali
500 g Porkkana
370 g Sipuli, keltasipuli
2,5 l Vesi, vesijohtovesi
3 Kanaliemikuutio (30 g)
1,5 rkl Merisuola, jodioimaton
50 g Valkosipuli
800 g Perhetilan broilerin fileejauheliha
Vesi kiehumaan, kuutiot, 6-8 laakerin lehteä, 10 kokonaista maustepippuria, kuivattua meiramia ja merisuola veteen. Kuoritut ja paloitellut kasvikset kiehuvaan veteen.
Anna kiehua n. 50 min. Paista jauheliha 3%, lisää vähän vettä ja mausteet (chilijauhe, paprikajauhe, sitruunapippuri, curry, suola + kuoritut valkosipulin kynnet kokonaisina).
Vinkki: valkkarin kuorinta helpottuu kun laitat kynnen leikkuulaudalle ja keittiöveitsen lappeelleen päälle ja jysäytät kädellä päälle, kuori lähtee miltei vetämällä ja sormin. Lisää liha keittoon ja anna muhia 10-15 min. Maistele maku, lisää mausteita tarvittaessa.
Loraus punaviinietikkaa tekee kivan sävyn.
Määrä on jälleen valtava, tein 10 litran kattilaan. Pakkaseen menee useita rasioita valmiiksi pahan päivän varalle.
Maistuu raejuuston tai tuorejuuston kanssa... hähää tai vaikka ihan ilman.
kcal 32/100
PUNAJUURI-JAUHELIHAKEITTO (JOANNA)
1 l vesi
6 maustepippuri
3 laakerinlehti
suolaa
1 lihaliemikuutio
kuivattua meiramia, cayannepippuria tai chilijauhetta, pippurisekoitusta, kuivattua persiljaa
- tuossa liemi joka kiehumaan
1 kg punajuuri
250g valkokaali
150g sipuli
- kuori ja pilko, liemeen
- anna muhia noin 1h
400g naudan paistijauheliha 7%
jauhelihamauste, paprikajauhe, suola, mustapippurirouhe
-paahda ilman rasvaa ja mausta
lopussa kaikki sekaisin
-viimeisenä lisäsin
75g Auraa
40g Pirkan mustapippurituorejuustoa
Nuohan jos jättää pois niin entistäkin kevyempää.
Ja kaloreita ei juustoista huolimatta kuin n. 50/100g
SOSEKEITTO (SOHVIS)
Tein eilen sosekeittoa kesäkurpitsasta, sipulista, kanaliemestä ja kolmen yrtin ruokakermasta. Lisäsin keittoon paistettua broilerin jauhelihaa. Kaloreita valmiissa keitossa on vain 64 kcal/100g.
SUPPILOVAHVERO-KUKKAKAALIKEITTO (JOANNA)
1kg kukkakaalia (1 iso)
270g sipulia (2 keskikokoista)
10dl vesi
2 kpl kasvisliemikuutio
1.5 tl ruokasuola
400g suppilovahvero
3 tl kylm.purist.rypsiöljy
200g kevyt ja paksu ruokakerma4%
160g sulatejuusto 9-13%
0.5-1 tl mustapippuri
persiljaa
Siisti sienet, pilko ja paista neste pois ja rapsakoi pannulla lisää öljyssä.
Vesi kiehumaan, lisää suola ja kuutiot.
Kiehuvaan veteen pilkottu kukkakaali ja sipuli.
Kun pehmeitä, soseuta, lisää sienet ja sulatejuusto, soseuta.
Sekoita joukkoon hellalla miedolla lämmöllä ruokakerma ja mustapippuri.
Persiljaa päälle.
47kcal/100g
Vesi, vesijohtovesi 15 dl
Wok Vegeterian Sweet Chili 1 pussi(600 g)
Porkkana 220 g
Sipuli 100 g
Pehmeän Pippurinen Broilerin Fileesuikale 1 pakkaus(400 g)
Maustepippuri 1.5 tl
Merisuola 2 tl
Persilja, tuore 1 dl
Timjami, tuore 3 rkl
Parsakaali brokkoli 120 g
Valmistusohje:
Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Silppua sipulit. Ruskista broilerin suikaleet erikseen. Kattilaan porkkanat, sipulit ja vesi sekä maustepippuri ja suola. Kiehauta. Laita sekaan pakaste parsakaali ja sweet chili wok. Lisää hetken kuluttua broileri suikaleet. Keitä vihannekset kypsiksi. Lisää lopuksi tuoretta tai kuivattua persiljaa ja timjamia. Kuivattua vähemmän.
Oli muuten hyvää ja lämmittävää. Olisi vaan ollut maustamattomia broilerisuikaleita, niin ei olis niin paljon tullut kaloreita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti