Joanna ja Lissu, pitkän linjan laihduttajat

ELLINOORAN PUNAJUURIRISOTTO


Ainekset:

2 banaanisalottisipulia
3 valkosipulinkynttä
1dl oliiviöljyä
5dl risottoriisiä (Arborio)
n.1tl suolaa
5 oksaa tuoretta timjamia
2 oksaa tuoretta rosmariinia
2 laakerinlehteä
2dl punaviiniä
4dl punajuurimehua
n.5dl vettä
2rkl voita
1/2dl sitruunamehua
n.100 g parmesaania raastettuna

Paahdetut punajuuret:

300g punajuuria
1rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Pinnalle:
vuohenjuustoa (esim. Riblaire)
1 ruukku viinisuolaheinää

Työvaiheet:

Aloita punajuurten valmistuksesta. Kuori ja paloittele punajuuret reiluiksi lohkoiksi. Pyöräytä ne kevyesti suolalla ja pippurilla maustetussa öljyssä. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä.

Valmista risotto punajuurten kypsyessä. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuullota sipulit oliiviöljyssä laakeassa kasarissa. Lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisit ovat muuttuneet läpikuultaviksi. Mausta suolalla ja lisää yrtit ja laakerinlehdet.

Lisää riisin joukkoon punaviini ja anna kiehahtaa. Lisää punajuurimehua ja vettä pienissä erissä aina, kun edellinen nestelisäys on imeytynyt riisiin. Anna riisin kiehua lähes kypsäksi (riisiin saa jäädä selkeä purutuntuma).

Lisää voi, sitruunamehu ja raastettu parmesaani. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kumoa risotto laakeaan, reunalliseen tarjoiluastiaan. Lisää pinnalle paahdettuja punajuurilohkoja, vuohenjuustoa ja viinisuolaheinänlehtiä. Tarjoa heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Se ois perjantai...

 ... ja leipomuspäivä.  Olen nyt sen verran saanut voimiani takaisin vuosien lonkkakipuilun ja tekonivel-operaation jälkeen, että olen jo mu...