VIMPON LINDSTRÖMINPIHVIT
punajuuri 320g, (tuore tai etikka)
sipuli 220g
peruna, kuorittu, keitinvesi suolaton 180g
etikkapunajuurien liemi 2rkl tai
punaviinietikka 1rkl
kananmuna kuoreton 2kpl
kapris 20g, vähän pienittynä (vaihtoehtona suolakurkku)
naudan paistijauheliha 7%, 600g
Valmistusohje:
- mausteet suola 1.5tl (+- oman maun mukaan), valkopippurijauhe 0.4tl (+-), paprikajauhe, valkosipulijauhe, kuivattu basilika, meirami ja laakerinlehti
- pilkotut punajuuret kiehumaan suolalla, meiramilla ja laakerinlehdellä maustettuun veteen
- punajuurien keittoaika noin 1h, (ei tarvitse keittää etikkapunajuuria)
- perunat kiehumaan, keittoaika n.20min, (jos et keitä punajuuria, on perunat keitettävä perunoina ja muussattava haarukalla tai sähkövatkaimella, EI sauvasekoittimella, muuten tulee hirveää liisteriä)
- laakerinlehdet pois, soseuta sauvasekoittimella kuumana, lisää punajuurisoseen joukkoon
mausteet ja sekoita, jäähtymään
- isoon kulhoon jauheliha, vähän jäähtynyt peruna/punajuuri/mausteseos, silputtu sipuli, munat ja etikkapunajuurien liemi tai vaihtoehtoisesti 1rkl punaviinietikkaa
- lopuksi veitsellä pienennetyt kaprikset, vaihtoehdoksi käy suolakurkku pienittynä
- kunnolla veivatusta taikinasta, joka saa mieluusti hetken tiivistyä, ruokalusikalla pellille ja lusikalla vähän litistitetään muotoon. Taikina on löysähkö, muttei haittaa menoa yhtään
Vinkki: kannattaa paistaa pieni pallero ensin pannulla, saa tarkistettua mausteet ja mahdollisesti lisättyä jos mautonta
92kcal/100g
uuni 200 ja n.25 min keskitasolla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti