220g Sipuli
20g Valkosipuli
700g Punajuuri
9dl Vesi
400g Tomaattimurska
600-800g Pirkka Naudan paistijauheliha 8 %
1kpl Maggi Lihaliemikuutio
7rkl Maizena Maissitärkkelys
Valmistusohje:
- mausteet: (suola), grillimauste jauhelihaan, mauste- ja mustapippuria, chili (jauhe tai tuore) tai cayanne, paprikajauhe, suolaa punajuuren keitinveteen, laakerinlehdet, kuivattu meirami, (ministi timjamia)
- Punajuuret kuorittuna ja paloiteltuna kiehuvaan, suolattuun veteen, 1/2 rkl, (jossa myös laakerinlehtiä 2, maustepippureita 6, meiramia reilu 1tl ja vähän timjamia,) kypsymään kannen alle, n. 1h. Vettä juuri sen verran että punajuuret peittyy. (Koska itse vedän sen lopuksi surrur sauvasekoittimella, keitän mahdollisimman pehmeäksi, jos voi jättää paloiksi ilman rutisevia syöjiä pöydässä, niin kunhan ovat syöntipehmeitä).
- sillä välin silppua sipuli ja valkosipuli
- paahda oliiviöljyssä pannulla jauheliha, lisää sipulit ja mausta reippaasti yli normin, mitä muuten laittaisit jauhiskastikkeeseen
- siirrä jauheliha kattilaan odottamaan ja tällä välin soseutat punajuuret sametin sileäksi, älä heitä keitinvettä pois (laakerinlehdet tietty ensin vex), sillä kastikkeeseen menee 9dl vettä ja tuo 9dl sisältää keitinveden
- kattila hellalle, kuumenna, tomaattimurska, lihaliemikuutio ja punajuurisose joukkoon, anna muhia
- vatkaa maizenatärkkelys KYLMÄÄN veteen, siihen määrään mitä keitinvedestä jäi uupumaan
- lisää kattilaan koko ajan sekoittaen maizenavesi + punajuureten keitinvettä niin, että niistä tulee 9dl yhteensä, ja jauheliha, sekoittele kunnes kiehahtaa, anna maustua pienellä lämmöllä n.20min
Tällä ohjeella sain jopa lapset syömään punajuurta, kunhan tosiaan ei löydy punajuuren paloja.
n. 60kcal/100g
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti