Nuo Bullat sitten; 15 kpl
JUURI;
2,5 dl kädenlämpöistä vettä (edellisissä oli maitoa)
25 g tuorehiivaa
1 tl sokeria
1,5 dl Virtasalmen pullajauhoseosta = 132g
25 g tuorehiivaa
1 tl sokeria
1,5 dl Virtasalmen pullajauhoseosta = 132g
Sekoita juuren ainekset ja anna seistä lämpimässä paikassa 10min
TAIKINA;
100g voita - sulata valmiiksi ja anna hieman jäähtyä
1 muna - riko valmiiksi lasiin
1 dl sokeria = 95g - mittaa valmiiksi
1 tl ruususuolaa = 7g
1 muna - riko valmiiksi lasiin
1 dl sokeria = 95g - mittaa valmiiksi
1 tl ruususuolaa = 7g
1,5 dl perunajauhoja = 118g
2,5 dl Virtasalmen pullajauhoseosta = 168g
1 rkl kardemummaa
Mittaa kuivat aineet erilliseen kulhoon.
Kun kaikki on mitattuna, lisää juureen suola, sokeri ja muna ja sekoita.
Lisää reilu puolet kuivista aineista
Sitten puolet sulatetusta voista
Lisää loput jauhot ja vaivaa hetki
Lopuksi lisää loppu sulatettu voi.
Vaivaa taikinaa voimakkaasti esim. yleiskoneella 9 min
Taikina näytti vielä löysähköltä, joten ripottelin siivilän läpi vielä 2 rkl perunajauhoja taikinaan ja minuutin vaivaus.
Leivoin pullat heti ja kohotin lämpimässä paikassa, itse vein pullat 28 asteiseen saunaan, olivat siellä 2h, ei muutosta, sitten laitoin saunan päälle, olivat siellä 10 min ja kun toin pois oli saunan lämpötila 35 astetta. Otin lämmityksen pois ja jätin toisen pellin vielä saunaan, toisen toin pois.
Voitelin munalla ja ripottelin päälle raesokeria, paistoin 225 asteessa (normiuuni) 20minuuttia. Kiertoilmauunilla riittää ehkä vähän lyhyempi aika?
Ainakin uunituoreena pehmeitä, ei kovin kauniita, mutta makuhan se on pääasia
Toinen pelti oli 15 min pidempään saunassa.
Niistä tein voisilmäpullia, eivät tosin kohonneet yhtään sen enempää kuin ensimmäinen pellillinen
Testailu siis jatkuu....
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti