Joanna ja Lissu, pitkän linjan laihduttajat

06/04/2025

Bullat


 Nuo Bullat sitten;  15 kpl

JUURI;

2,5 dl kädenlämpöistä vettä (edellisissä oli maitoa)
25 g tuorehiivaa
1 tl sokeria
1,5 dl Virtasalmen pullajauhoseosta = 132g

Sekoita juuren ainekset ja anna seistä lämpimässä paikassa 10min

TAIKINA;

100g voita - sulata valmiiksi ja anna hieman jäähtyä
1 muna - riko valmiiksi lasiin
1 dl sokeria = 95g - mittaa valmiiksi
1 tl ruususuolaa = 7g

1,5 dl perunajauhoja = 118g
2,5 dl Virtasalmen pullajauhoseosta = 168g
1 rkl kardemummaa
2 tl Virtasalmen hienoa Psylliumia

Mittaa kuivat aineet erilliseen kulhoon.

Kun kaikki on mitattuna, lisää juureen suola, sokeri ja muna ja sekoita.
Lisää reilu puolet kuivista aineista
Sitten puolet sulatetusta voista
Lisää loput jauhot ja vaivaa hetki
Lopuksi lisää loppu sulatettu voi. 
Vaivaa taikinaa voimakkaasti esim. yleiskoneella 9 min

Taikina näytti vielä löysähköltä, joten ripottelin siivilän läpi vielä 2 rkl perunajauhoja taikinaan ja minuutin vaivaus. 

Leivoin pullat heti ja kohotin lämpimässä paikassa, itse vein pullat 28 asteiseen saunaan, olivat siellä 2h, ei muutosta, sitten laitoin saunan päälle, olivat siellä 10 min ja kun toin pois oli saunan lämpötila 35 astetta. Otin lämmityksen pois ja jätin toisen pellin vielä saunaan, toisen toin pois.

Voitelin munalla ja ripottelin päälle raesokeria, paistoin 225 asteessa (normiuuni) 20minuuttia. Kiertoilmauunilla riittää ehkä vähän lyhyempi aika?

Ainakin uunituoreena pehmeitä, ei kovin kauniita, mutta makuhan se on pääasia 



Toinen pelti oli 15 min pidempään saunassa. 

Niistä tein voisilmäpullia, eivät tosin kohonneet yhtään sen enempää kuin ensimmäinen pellillinen


Testailu siis jatkuu....



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ozempic vko 7

 Tehoa ei vielä näkyvissä tai tuntuvissa. Tai noh, tuntuvissa kyllä, kun suoli on lähes tukkeessa.  Magnesiumoksidia otan nyt joka ilta, se ...