Lunta sadellut hiljalleen eilen ja tänään, silti vielä sänki näkyvissä pellolla. Ollut rauhallinen viikko, teinillä ollut nyt muutama lähiopiskelupäivä, joten asuu oppilaitoksen asuntolassa, kotona ihanan hiljaista. Poika myös ilmoitti, että vaikka on hänellä olikin eilen etäpäivä, niin osallistui siihen kännykällä (läppäri kun jäi kotiin) eikä halua tulla kotiin, kun täältä hän ei koskaan pääse minnekään, niin haluaa nyt olla sitten siellä... vähän jäin miettimään, että mikä juttu tässä on takana, onko vaan se, että siellä en ole vahtimassa mitä tekee etätunneilla ja iltaisin... noh, jää nähtäväksi.
Taidan selvitä tuosta selästä, sain hyvät tropit, yöksi vähän tujumpaa. Sain myös varmistuksen, että ongelma on vain lihaksissa, välilevyt on kunnossa, toistaiseksi.
Eilen keittelin kaaleja, ruusukaalia, romanescoa, savoijinkaalia ja parsakaalia. Niiden kera nautiskeltu broiskua kermassa ja jäävuorisalaattia.
"Savoijinkaali eli kurttukaali on tavallisen keräkaalin näköinen, mutta sen kerä on löyhempi ja lehdet ovat voimakkaasti poimuttuneet, kurttuiset. Päällimmäiset lehdet ovat sinertävän tummanvihreät, sisimmät kellanvaaleat." (Kekkilä)
"Ruusukaali eli brysselinkaali on Belgiasta kotoisin oleva kaalin muunnos. Ruusukaalin syötävä ruusuke on pieni, 2–4 cm, ja muistuttaa pikkuruista kaalinkerää. Kasvi kasvaa korkeutta 80 cm, pieniä sivuversokerät muodostuvat pitkin vartta lehtihankoihin." (Kekkilä)
"Parsakaali on erittäin terveellinen ja monikäyttöinen vihannes, josta hyödynnetään ravinnoksi nuppuiset, tummanvihreät kukinnot ja puutumattomat kukkavarret. Parsakaalin kasvatus on helppoa ja satoa voidaan korjata pitkään."(Kekkilä)
"Koristeelliset, limeväriset kaalit. Kauniit pagodemuotoiset ja erittäin upean väriset kiinteät kukkakaalit. Kaalit voi keittää tai höyryttää kokonaisina, jotta kaalin koristeellinen muoto säilyy tai ne voi käyttää raakana salaateissa." (Siemenkauppa.com)
Kuvat Upeita ilmaisia kuvia - Pixabay palvelusta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti