Joanna ja Lissu, pitkän linjan laihduttajat

23/12/2020

Iltaa jälleen, 

tänään olen sentään saanut aikaiseksi jotain, keitin ja muussasin perunat gluteenitonta imellettyä perunalaatikkoa varten;

2 kg jauhoisia perunoita, kuorin, keitin ja muussasin

muussin sekaan 3dl perunoiden keitinvettä (luin jostakin, että imeltyminen käynnistyy paremmin jos on vähän enemmän kosteutta). 

Kun muusi oli jäähtynyt riittävästi, n. 50 asteiseksi, lisäsin sekaan Semperin FinMix jauhoseosta 1 dl:n. sekoitin ja laitoin 50 asteiseen uuniin imeltymään. Tunnin kuluttua sekoitin kertaalleen. 

Huomenna maito ja mausteet sekaan, ja sitten uuniin. Jännityksellä odotan mitä tuosta tulee. 

Muutaman kerran aikaisemminkin olen yrittänyt, ja metsään on mennyt oikeen rytinällä, toivottavasti ei tällä kertaa. 

Lisäksi kuutioin ja keitin porkkanat ja perunat sekä rosolliin, että Italiansalaattiin. 

Väkästin myös joulusinapin, konjakkisen sellaisen :)

Ja lisää tököttiä akvaarioon tänään, GH-arvo oli kyllä noussut, mutta vain vähän, joten lykkäsin sinne tuota tököttiä nyt sitten tuplasti sen mitä eilen, katsotaan sitten huomenna. Tosin pH oli nyt sitten hälyyttävän alhainen, että että... täytynee jatkaa netin selaamista...


Siellä se nyt tekeytyy...


Lissu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bullat

  Nuo Bullat sitten;  15 kpl JUURI; 2,5 dl kädenlämpöistä vettä (edellisissä oli maitoa) 25 g tuorehiivaa 1 tl sokeria 1,5 dl Virtasalmen pu...